MindfullnessYoga & Meditation

MindfullnessYoga

Vi startar med ett yogapass med liggande och sittande rörelser. Ett lättillgängligt yogapass som mjukar upp hela kroppen, stärker ryggen och hjälper till att öppna upp för en större andning. Det inbjuder oss till att vara närvarande i kroppen och leder till ett ökat välbefinnande både psykiskt och fysiskt.

Därpå följer en lång avslappningsövning. Genom att gå igenom kroppsdel för kroppsdel ökas vår kroppsmedvetenhet. Vi lär oss slappna av spända muskler och skapar stillhet i sinnet. För alla gäller det att vara varsam med sin egen kropp. Göra det som känns bra och rätt för en själv. Ta ett steg tillbaka om kroppen signalerar med smärta som känns skadlig. Det handlar inte om att prestera utan om att uppleva. Uppleva dig själv i din kropp. Där du får vara precis som du är.

Medtag vattenflaska & yoga matta. Mjuk matta eller filt.

Malin Berghagen beskriver Yogan så här: 
"Yoga är meditation i rörelse. När du mediterar kommer ett lugn och en acceptans i din kropp och själ. Och du söker frid och fred. Inte att skriva folk på näsan. Yogan är fullt kapabel att själv ta sina följare dit där dom mår bäst. Steg för steg. Den behöver inte bessewissrar eller attityd. Har jag en sådan person i min yogaklass så har jag inga problem med att ödmjukt knäppa dom på näsan. Yoga är en individuell träning som vi kan träna tillsammans men fortfarande var och en för sig. Vi behöver respektera varandras unika egenskaper, kroppar och historia."

Meditation

Meditation hjälper dig att hantera stress och bli mer närvarande i livet. Att stilla sin tanke- och känsloverksamhet är såklart lättare sagt än gjort. Det krävs övning. I vårt stressade västerländska samhälle håller intresset på meditation att öka. Vi börjar inse att vi behöver stanna upp ibland för att lyssna till vårt inre och vår själ. Då är meditation en bra metod.

Varmt välkommen på våra meditationsträffar precis som du är. Oavsett om du mediterat tidigare eller om du är nybörjare. utifrån dina förutsättningar oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar.

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)